Kultūrinis edukacinis užsiėmimas Ariogalos gimnazijos pradinėse klasėse

  • Paskelbta: 2023-12-04
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 29 dieną gimnazijos pradinukus aplankė edukatorė Rita Klevinskienė su visus pakerėjusia, artėjančių švenčių nuotaiką spinduliuojančia programa. 

Kultūrinis edukacinis užsiėmimas "Sveikinimo atvirukas iš spalvoto smėlio"- tai ypač nuotaikingas, spalvų kupinas užsiėmimas, kuris į kūrybą įtraukė kiekvieną mokinį ir leido jam atskleisti savo kūrybines galias. Užsiėmimo procesas buvo nesudėtingas, dinamiškas, tinkantis kiekvienam mokiniui. Užsiėmimo metu mokiniai turėjo galimybę atrasti savo kūrybinius talentus, laisvai ir kūrybiškai veikti. Atvirukai buvo kuriami ant specialaus paruošto trafareto, kuris yra lipnus, todėl nenaudojami klijai. Kiekvienas turėjo galimybę pasirinkti sau patikusį atviruko trafaretą bei jį užpildyti savo pasirinktomis spalvomis iš gausios spalvų paletės.

Mokiniai sukūrė spalvingus ir unikalius atvirukus. Kūrybinis procesas leido nurimti, atsipalaiduoti, baigtas kūrybinio darbo rezultatas maloniai nustebino ir suteikė gerų emocijų. Šio užsiėmimo metu mokiniai ugdė kūrybiškumą, kantrybę, mokėsi sutelkti dėmesį atliekamam darbui, lavino spalvų pajautimą, estetinio grožio suvokimą. Sukurtus atvirukus mokiniai pasiliko sau arba galbūt dovanos jį artimam žmogui, taip pradžiugindami kitus bei skleisdami gėrį bei grožį aplink save.

Autorius:
Ligita Tarosienė

Nuotraukos:
Ligita Tarosienė ir kt.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas