VDU klasių išvyka ir profesijų pasimatavimas

  • Paskelbta: 2023-11-10
  • Kategorija: Renginiai

      Skubančiame ir greitai tobulėjančiame pasaulyje turime tiek daug informacijos ir tiek daug pasirinkimų, kad darosi vis sunkiau nuspręsti, ką norime veikti gyvenime. Siekiant sėkmingos karjeros labai svarbu nenustoti ieškoti, eksperimentuoti ir išbandyti savo jėgas įvairiuose vaidmenyse.

     Vytauto Didžiojo universitetas lapkričio 10 dieną pakvietė 9-12 klasių moksleivius atvykti į renginį „Matuokis profesiją 2023“, kurio metu VDU absolventai dalyjosi savo patirtimi bei įvairiomis istorijomis sėkmingos karjeros link. Mūsų gimnazijos VDU klasių mokiniai taip pat dalyvavo šiame renginyje.

      Renginio metu pranešimus skaitė:

   VDU Socialinių mokslų fakulteto absolvente Asta Blandė, kuri yra baigusi psichologijos bakalauro studijų programą ir ikimokyklinės psichologijos magistrantūros studijų programą. Asta yra privačioje praktikoje dirbanti psichologė, teikianti individualias konsultacijas, lektorė, visoje Lietuvoje vedanti mokymus švietimo ir verslo įstaigų bendruomenėms, leidinių, skirtų vaikus auginančioms šeimoms, autorė bei konsultantė, tarpininkaujanti sudėtingose situacijose.

  • Gediminas Petkus -  gamtos mokslų absolventas, ornitologas, Lietuvos ornitologijos draugijos projektų koordinatorius. Gediminas ne tik stebi paukščius gamtoje, dirba projektų vadovu, bet ir pasakoja apie sparnuočius informacinėse televizijos laidose, užsiima edukacine veikla Lietuvos darželiuose ir mokyklose. Ugdymo įstaigose Gediminas kalba apie paukščių migraciją, žiedavimą, inkilėlius, plunksnuočių globą.
  • Biotechnologijos bakalauro studijų programos ir Taikomosios informatikos magistrantūros studijų programos absolventas Vytautas Kučinskas. Šiuo metu Vytautas yra Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Neuromokslų instituto Biofizikos ir bioinformatikos laboratorijos jaunesnysis mokslo darbuotojas, biofizikos doktorantas bei Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos pirmininkas. Studijų metais jis buvo aktyvus VDU bendruomenės narys, VDU Studentų atstovybės Akademinių reikalų koordinatorius bei Lietuvos Studentų sąjungos prezidentas.
  • Stilistė ir tinklaraštininkė Viktorija Šaulytė – VDU Menų fakulteto absolventė, baigusi Kūrybinių industrijų bakalauro studijų programą. Viktorija kartu stilistu Joringiu Šatu įkūrė prekės ženklą „ŠaŠa“.
  • Ieva Balevičienė - prekės ženklo „Jorus“ bendraautorė, baigusi Verslo administravimo bakalauro studijų programa ir Marketingo ir tarptautinės komercijos magistrantūros studijų programa.
  • Aidas Stoškus – VDU Teisės fakulteto absolventas, baigęs Teisės vientisąsias studijas. Aidas šiuo metu dirba Valstybės duomenų agentūroje Duomenų apsaugos skyriaus vadovu.
  • VDU Menų fakulteto absolventė, diplomuota menotyrininkė ir paveldosaugininkė Irutė Tumaitė –  „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ rinkodaros projektų vadovė, Laimės dienos organizatorė, šiuo metu dirbanti kultūrinių patirčių ir kūrybos agentūros “Salto agency” vadove.

 

 

Autorius:
Aušra Gedgaudienė

Nuotraukos:
Aušra Gedgaudienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas