Europos kalbų dienos minėjimas VDU

  • Paskelbta: 2023-09-26
  • Kategorija: Renginiai

      Europos kalbų dieną, kurią Europa mini rugsėjo 26-ąją dieną, VDU klasių mokiniai sutiko Kaune. 5 mokinių komanda dalyvavo orientaciniame žaidime „Kalbų ir kultūrų mozaika Kaune“ ir varžėsi su gausybe kitų Kauno miesto mokyklų komandų. Ačiū Viktorijai, Skaistei, Povilui, Ugnei ir Emiliui už puikų dalyvavimą, greitą orientavimąsi!

      O kol vieni orientavosi Kauno miesto lankytinų vietų mozaikoje, kita dalis mokinių dalyvavo VDU Užsienio kalbų katedros surengtame kalbų ir kultūrų pristatyme. Po Kahoot! viktorinos, kuri patikrino mokinių žinias, visi galėjo susipažinti su ispanų, kazachų ir suahilių kalbomis, išmokti pagrindines frazes ar sužinoti apie kultūros, maisto paveldą.

      VDU klasių mokiniai taip pat turėjo galimybę aplankyti VDU Šimtmečio muziejų. 1922 m. įkurtas Lietuvos universitetas, 1930 m. gavęs Vytauto Didžiojo vardą, turi sukaupęs reikšmingą ekspoziciją, kuri yra skirta apžvelgti universiteto raidą, svarbą ir įtaką šiuolaikiniam aukštajam mokslui. Kad apsilankymas būtų naudingas ir būtų tikslingai sukauptas dėmesys, mokiniai turėjo rasti atsakymus į 11 įvairiausių klausimų. Atsakymus video formatu buvo paprašyti pateikti Studijų prorektorei Simonai Pilkienei, kuri pažadėjo už teisingus atsakymus apdovanoti prizais.

       Keletas dalyvių atsiliepimų:

     Rugilė: „Edukacijos labai patiko, buvo įdomu susipažinti su užsienio studentais, jų kalba, kultūra. Smagu sužinoti daugiau apie VDU istoriją ir studentišką gyvenimą, kaip viskas vystėsi. Ракмет, Asante, Gracias!”

      Skaistė: „Visada norėjau pasivaikščioti universitete, tad ši diena man labai patiko. Na, o dar kai su komanda dalyvavome orientacinėse varžybose, tai dar smagiau! Turėjome galimybę ne tik sustiprinti komandinį ryšį, bet ir pažinti Kauną!”

     Neringa: “Šiandien susipažinome su Ispanijos, Kazachstano ir Kenijos unikaliomis kultūromis, kurios padėjo praplėsti žinias ir matymą. Giliau susipažinome su VDU ir kitų Kauno universitetų istorinėmis šaknimis.“

      Su nekantrumu laukiame kitų apsilankymų VDU!

Autorius:
VDU klasių veiklų koordinatorė Aušra Gedgaudienė

Nuotraukos:
Aušra Gedgaudienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas