Pasimatymų diena

  • Paskelbta: 2023-02-28
  • Kategorija: Renginiai

     Pagaliau po dvejų metų pertraukos vėl išvykome į Knygų mugę. ,,700 eilučių laisvei“, - nuskambėjo šių metų renginio pavadinimas. Sunku įsivaizduoti, kad laisvė XXI amžiuje gali būti siekiamybė, viltis, tikslas, o ne duotybė. Kaip ji atrodo? Kiek kainuoja laisvė? Ar galima ją parašyti? O gal ją rašome ir skaitome kasdien: kiekviena šalis, kiekviena istorija, kiekvienas žmogus, kiekvienas likimas? Kyla daug klausimų, bet atsakymas tikrai vienas: laisvė – didžiausias tautos turtas. Džiaugdamiesi taikos ramybe, gera nuotaika, išvykome į sostinę.

     Mus pasitiko 2023 metų Vilniaus knygų mugė – nepaprastai spalvinga, šventiška ir akcentuojanti mūsų, kaip laisvos visuomenės, pamatus. Šeštadienis buvo pavadintas Pasimatymų diena. Susitikimai su garsiais Lietuvos ir užsienio kultūros, meno, visuomenės ir mokslo žmonėmis skatino diskutuoti, susimąstyti apie Vilniaus, Lietuvos ir pasaulio ateitį. Vartėme gražiausių metų knygų puslapius, dar kvepiančius spaustuvės dažais. Nuolat gyva ir šurmuliuojanti Jaunųjų skaitytojų salė lankytojus džiugino tiek knygų naujienų gausa leidyklų stenduose, tiek įvairiomis kūrybinėmis veiklomis, tiek scenoje vykstančiais renginiais. Veikė Lietuvos bibliotekininkų kuriama atvira Bibliotekų erdvė, žymiausi vaikų knygų kūrėjai kvietė į dirbtuves Kūrybos erdvėje be formulių, o Knygų šalies kūrybinėje studijoje buvo pristatoma garsių užsienio ir šalies iliustruotojų kūryba. Penkios valandos pralėkė labai greitai, bet paliko didžiulį įspūdį.

     Vykdami namo šurmuliavome, kalbėjomės, rodėme įsigytus įvairius leidinius, pasvajojome, kad kitais metais vėl vyksime į Knygų mugę. Šiltai nuskambėjo vienos mokinės žodžiai: ,,Bet kiek daug Lietuvoje knygas skaitančių žmonių...“ Tikrai labai gera matyti minias žmonių, kuriems knyga yra draugas ir patarėjas.

Autorius:
Zita Andrijaitienė

Nuotraukos:
Zita Andrijaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas