Vasario 16-osios minėjimas gimnazijoje

  • Paskelbta: 2023-02-12
  • Kategorija: Renginiai
Tai gražiai skambėjo žodžiai:
Laukas, pieva, kelias, upė.
Tai gražiai iš jų išaugo
Vienas žodis - LIETUVA!
          (Just. Marcinkevičius)
 

     Gimnazijos bendruomenė šiemet, kaip ir kasmet, paminėjo mūsų tautos brangiausią istorijos datą - Vasario 16-ąją. Ši diena - tai tautos idealų, valios ir laisvės šventė. 1918 metų Vasario 16-osios Aktas yra mūsų nacionalinio pasididžiavimo šaltinis, teikęs stiprybę ir viltį pokario laikų kovotojams, Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio aktyvistams. Šis Aktas svarbus ir mums, dabarties žmonėms.

    Gimnazijos mokiniai, vadovaujami mokytojų Zitos Andrijaitienės bei Evelinos Budrienės, parengė įspūdingą koncertą. Jame skambėjo nuostabiausi lietuviški kūriniai apie Lietuvą, apie meilę savo Tėvynei bei gimtajai kalbai. Gražias eiles skaitė renginio vedėjai Urtė Juciūtė ir Augustas Povilauskas, vyresniųjų klasių mokiniai sušoko senovinį lietuvišką šokį. Renginio metu apdovanota šauniausia 2022-2023 m. m. Ariogalos gimnazijos abiturientė. Ja šiemet išrinkta Klaudija Petrauskaitė.

     Renginys visiems sužadino šilčiausius jausmus, privertė pagalvoti, ar tebesame garbingi Vasario 16-osios dvasios tęsėjai. Tikime, kad taip.

     Ariogalos gimnazijos bendruomenė sveikina visus kraštiečius su artėjančia Vasario 16-ąja. Prisiminkime, kad Lietuva stipri tiek, kiek stipri mūsų širdyse meilė jai.

Nuotraukos:
Aldona Norkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas