Respublikinė sporto ir meno šventė „Adamkiada"

  • Paskelbta: 2023-06-07
  • Kategorija: Renginiai

     Birželio 2 dieną į Butrimonis suvažiavo apie 300 mokinių iš Kazlų Rūdos, Kupiškio, Alytaus, Vilniaus, Šalčininkų, Raseinių, Radviliškio, Kauno, Jurbarko, Rokiškio, Kaišiadorių ir Pasvalio rajonų, čia vyko respublikinė sporto ir meno šventė „Adamkiada“. Šis renginys skirtas neseniai šį pasaulį palikusios Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo globotų kaimo mokyklų mokiniams bei Lietuvos Respublikos prezidento Valdo Adamkaus kilnių gyvenimo tikslų bei jo jaunystės sporto pasiekimų įprasminimui. 

     20-ties Lietuvos mokyklų mokiniai varžėsi Prezidento jaunystėje pamėgtose sportinėse rungtyse (futbolo žaidimas 2x2, metimai į krepšį, šuolis į tolį). Jaunieji dailininkai dalyvavo plenere prie Punios piliakalnio, mokyklų komandos turėjo galimybę pasitikrinti žinias protmūšio žaidime, solistai atliko pasirodymus dainų konkurse. Pastarajame abejingų nepaliko Ariogalos gimnazijos mokinės Evelinos Dubauskaitės pasirodymas, ji buvo apdovanota pirmos vietos medaliu bei taure. 

     Susumavus VIII ,,Adamkiados“ sportinių rungčių, protmūšio, dailininkų bei solistų pasirodymų rezultatus, Ariogalos gimnazija užėmė 5-ją vietą. Džiaugiamės gimnazijos mokinių pasirodymais ir tikimės, kad kitais metais taip pat turėsime galimybę dalyvauti šiame olimpines vertybes puoselėjančiame bei fizinį aktyvumą skatinančiame renginyje.

Nuotraukos:
Darius Gricius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas