Popietė ,,Gimtoji kalba – visko šaltinis“

  • Paskelbta: 2023-03-13
  • Kategorija: Renginiai
Gimtųjų žodžių apkabintas,
Aš gyvas kalboje.
Sakau: esi man, kaip žibintas
Pasaulio tamsoje.

     Šiais Justino Marcinkevičiaus žodžiais prasidėjo vasario 28 dieną ketvirtos klasės mokinių ir kovo 10 dieną penktos klasės mokinių popietės ,,Gimtoji kalba – visko šaltinis“, kurios skirtos Lietuvių kalbos dienoms paminėti.

     Pradžioje mokyklos bibliotekininkės Raimundė ir Jūratė supažindino mokinius su lietuvių kalbos dienų paminėjimo svarba kiekvienam, paskaitė sakmę apie lietuvių kalbos atsiradimą.

    Šie metai Lietuvos Respublikos Seimo paskelbti Lietuvos sostinės Vilniaus ir Gedimino laiškų metais. Bibliotekininkės mokiniams pristatė pateiktis apie kunigaikštį Gediminą, jo laiškus. Mokiniams pasiskirsčius komandomis, reikėjo atlikti užduotis ir, jas atlikus, statyti Gedimino pilį. O užduotys visos buvo susijusios su lietuvių kalba. Komandos dėliojo dėliones, kuriose buvo pavaizduoti Lietuvai nusipelnę žmonės - Vincas Kudirka, Simonas Daukantas, knygnešys Jurgis Bielinis, minė mįsles, dėliojo ilgiausią lietuvišką žodį, keitė nevartotinus žodžius į taisyklingus, visi kartu žaidė žaidimą ,,Žodžių jūra“. Pabaigoje mokiniai turėjo prisipūsti balionus ir ant jų užrašyti gražiausią lietuvišką žodį. Balionus surišome į vieną bendrą girliandą.

     Pabaigoje visi dalyviai buvo apdovanoti – kiekvienos klasės komanda gavo bibliotekininkių padėkas ir saldžias dovanėles.

    Ketvirtos klasė mokinių surišta lietuviškų žodžių girlianda dalyvavo Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos organizuotoje virtualioje akcijoje ,,Gražiausi žodžiai Lietuvai“ ir gavo direktorės padėką.

Nuotraukos:
Raimundė Višinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas