Kovo 11-osios minėjimas

  • Paskelbta: 2023-03-13
  • Kategorija: Renginiai

      Prieš 33-ejus metus Lietuvos Aukščiausioji taryba pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą. Nuo tada švenčiame laisvę. Visoje šalyje iškeliamos  valstybinės vėliavos, organizuojami koncertai, parodos, eisenos, renginiai, pagerbiami akto signatarai. Šios vienos svarbiausių mūsų valstybės švenčių minėjimą suorganizavo ir Ariogalos gimnazijos pradinių klasių bendruomenė, kuri kovo 10-tą dieną surengė dviejų dalių renginį. Pirmojoje dalyje savo paruoštus pasirodymus pristatė pirmokai ir antrokai, antrojoje – trečiokai bei ketvirtokai.

     Po trumpos šventės istorijos apžvalgos visi dalyviai ir svečiai sugiedojo himną. Visus pasveikino ir gimnazijos direktorius Arvydas Stankus. O toliau sekė nuostabi šventės programa. Skambėjo Jolitos Lukonaitienės mokinių grupės dainos, renginio salę užpildė “Gatvės šokių” šokėjai, mokytojos Ritos Krištopaitienės antrokai padūdavo “Ežiuko valsą”, mokytojos Vidos Matkuvienės pirmokai padainavo “Apie gimtinę”, o jungtinis ketvirtokų choras atliko dainą “Mano vardas – Lietuva”. Tarp visų pasirodymų renginio vedėjai deklamavo patriotines eiles. Bet ne tik vedėjai gražiomis eilėmis kalbėjo. Renginyje pasirodė ir gimnazijos raiškiojo skaitymo laureatai. Martynas Kirklys (2a, mokytoja Daiva Stankienė) bei Mykolas Aniulis (3a, mokytoja Rita Urbonienė) taip  nuotaikingai ir išraiškingai papasakojo konkursines istorijas, jog visi su malonumus jų klausėsi. Ir ne tik skaitovais gimnazija didžiuojasi. Renginio metu buvo apdovanoti ir raštingiausio pradinuko konkurso “Rašau diktantą – 2023” laureatai. Konkurso organizatorės įteikė padėkas bei saldžias dovanėles dailiai ir be klaidų parašiusiems mokiniams: Ugnei Cikaitei (1c, mokytoja Diana Korsakienė),  Akvilei Burneikaitei ir Barborai Aniščenko (2b, mokytoja Rita Krištopaitienė),          Augustei Bartkutei(3a, mokytoja Rita Urbonienė), Augustei Butkutei (4b, mokytoja Daiva Eizintienė).

     Renginio pabaigoje mokytoja Renata Jocienė pakvietė kiekvienos klasės atstovą perskaityti, kokį palinkėjimą Lietuvai kiekviena klasė parašė į mokytojos išdalintus lapus. Taip buvo paminėta ir SEU (socialinio emocinio ugdymo) diena. Pradinukai labai šauniai pasiruošė šventei, salėje plazdėjo Lietuvos bei Ukrainos vėliavų spalvų balionai ir akį traukė plakatai, parodantys, kaip visi mes mylime Lietuvą. Norime padėkoti šventės organizatorėms Ligitai Tarosienei, Dianai Korsakienei, Vidai Matkuvienei bei Laimai Bytautienei. Buvo tikrai labai smagu, visi pakilia nuotaika, didžiuodamiesi, jog mes – lietuviai, mes laisvi, sudainavo finalinę dainą “Nupiešiu Lietuvą”.

Nuotraukos:
Ligita Tarosienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas