1, 2, 3... Kamera!

  • Paskelbta: 2024-02-28
  • Kategorija: Išvykos

       Vasario 28 dieną VDU klasės mokiniai su atstovais iš Mokinių tarybos dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, į kurias pakvietė VDU Romo Sakadolskio medijų laboratorija ir joje dirbantys dėstytojai. Ši unikali proga suteikė mokiniams galimybę išbandyti savo jėgas žurnalistikos ir filmavimo srityse. 

       Vienoje iš dirbtuvių erdvių mokiniai turėjo galimybę lavinti savo žurnalistikos sugebėjimus. Jie buvo įtraukti į įdomų procesą, kurio metu mokiniai atliko interviu, nežinodami, kokį žmogų kalbina, rengė klausimus, ir rašė straipsnius. Tai buvo puiki galimybė suprasti žurnalistikos pagrindus ir lavinti komunikacijos įgūdžius. Kitame dirbtuvių kampelyje dalyvavę mokiniai buvo įtraukti į režisūros ir filmavimo pasaulį. Jie mokėsi kurti įdomius kadrus, lavinti vaizdo įrašų kūrimo įgūdžius bei sužinojo, kokia įtaka daro apšvietimas filmavime. Ši veikla ne tik skatino kūrybingumą, bet ir ugdė technines žinias, suteikdama mokiniams pagrindus savarankiškam darbui filmavimo srityje. Visi mokiniai, dalyvavę šiose kūrybinėse dirbtuvėse, turėjo galimybę ne tik sužinoti daug naujo, bet ir patys išbandyti savo jėgas. VDU siekė skatinti jaunimą rasti savo kūrybinį potencialą, plėsti įgūdžius ir tyrinėti mėgstamas sritis. VDU kūrybinės dirbtuvės tapo tarsi tiltu tarp mokyklinės aplinkos ir aukštosios mokyklos, skatinant bendradarbiavimą ir kūrybinį sąveikavimą tarp jaunimo. Tokios iniciatyvos svarbios ne tik mokiniams, bet ir universitetams, kurie siekia ugdyti jaunimo kūrybingumą ir parengti juos ateities iššūkiams. 

      Keletas dalyvių atsiliepimų: „Buvo labai įdomu aplankyti VDU universitetą ir išmokti kažką naujo“(Rugilė), „Patiko kitoks pamokos formatas. Praturtinau savo žinias naujais faktais, naujomis veiklomis, buvo smagūs neformalūs užsiėmimai. Laisvai galėjau reikšti savo nuomonę ir diskutuoti“ (Astijus), „Išvyka į VDU renginius visuomet nustebina žmonėmis su kuriais susipažįsti, veiklomis ir bendra nuotaika, kuria patiri. Tai nauda, kurią gauni ne tik iš teorinės pusės, bet ir praktinių užsiėmimų, buvo smagu, kartočiau" (Viktorija).


 

Autorius:
Nojus Kontautas

Nuotraukos:
Adomas Degutis, Viktorija Viršilaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas