Gamtos mokslų pamokos kitaip

  • Paskelbta: 2023-09-22
  • Kategorija: Išvykos
     Įgyvendinant atnaujinto turinio programas rugsėjo pirmomis savaitėmis Raseinių r. Ariogalos gimnazijos 7 a ir III gimnazinės klasės mokiniai dalyvavo gamtos mokslų pamokose Kauno tvirtovės VII forte.
    Kauno tvirtovės VII forte vykdomi  eksperimentai ir demonstracijos yra įtraukiantys užsiėmimai visiems mokiniams. Teorinės žinios bei sudėtingų gamtoje vykstančių reiškinių paaiškinimai čia pateikiami remiantis praktiniais pavyzdžiais, skatinant kiekvieną programos dalyvį savarankiškai ar su vadovų pagalba atlikti išgirstą informaciją iliustruojančius bandymus.
     Pamokų metu mokiniai išmoko „sulaužyti“ daiktus ir šviesą, atlikti spalvų sudėtį, pamatyti ir paliesti įvairiausius optinius prietaisus. Sužinojo, kur vyksta fotosintezės procesas ir kokių sąlygų tam reikia, išsiaiškino,  iš ko sudaryta ląstelė ir kam reikalingas chlorofilas. Mikroskopas tapo pačiu geriausiu programų dalyvių bičiuliu, o mikroskopinius preparatus stebėjimui mokiniai ruošė patys.
    Septintokai pamokos metu susipažino su ypatingai žemų temperatūrų medžiagomis – sužinojo, kokia yra skysto azoto temperatūra, kaip keičiasi įvairių medžiagų savybės jas stipriai atšaldžius, išsiaiškino, kuo ypatingas sausas ledas ir kodėl jam „tirpstant“ iš jo nieko nelieka. Paragavo pačių pasigamintų ledų.
     Biologijos pamokos metu gimnazistai susipažino su kraujo ląstelėmis ir kraujo grupėmis, suvokė kraujo grupių reikšmę bei jų svarbą kraujo donorystės metu, išmoko sąvokas „antigenas“ ir „antikūnas“. Laboratorinio darbo metu mokiniai susipažino su kraujo grupių nustatymo metodais, turėjo galimybę savarankiškai nustatyti savo kraujo grupę bei naudodamiesi mikroskopu galėjo stebėti paruoštą kraujo tepinėlį.
    Dėkojame forto darbuotojams ir mokyklos administracijai už sudarytą galimybę mokytis kitaip, pamokos buvo įdomios ir naudingos.

Nuotraukos:
Laima Siliūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas