Vokiečių kalbos pamoka kitaip

  • Paskelbta: 2023-11-18
  • Kategorija: Išvykos

      Kaip žinia, visoje Vokietijoje lapkričio 11-ąją, Šv. Martyno dieną, sutemus galima pamatyti vaikų procesijas su pačių pagamintais žibintais, skleidžiančiais šviesą ir šilumą. Taip prisimenama legenda, kaip Šv. Martynas pasidalino apsiaustu su sušalusiu vargeta ir įžiebė šilumą bei viltį pavargėlio širdyje. Šiemet lapkričio 10 d. 7a, b ir 6 a klasės mokiniai dalyvavo Raseinių rajono bendrojo ugdymo mokyklų 1-10 klasių mokinių renginyje „Šv. Martyno žibintų šviesa“, kuris vyko Raseinių r. Šiluvos gimnazijoje.

     Mokiniai turėjo puikią galimybę susipažinti su šv. Martyno dienos tradicijomis Vokietijoje ir pritaikyti jas praktiškai. Buvo skatinamas mokinių kūrybiškumas gaminant žibintus, skiepijama pagarba ir tolerancija kultūrai bei skatinamas bendravimas su socialiniais partneriais.

     Renginio metu mokiniai stebėjo „Šv. Martyno kelionės istorija“, dalyvavo Šv. Mišiose Šiluvos bazilikoje, žygiavo eisenoje su žibintais į Jono Pauliaus II nusileidimo aikštę bei aktyviai dalyvavo bendrystėje prie laužo. 7 a klasės mokinė Paula Vygantė laimėjo 3-iąją vietą Gražiausio žibinto konkurse, už tai apdovanota Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos diplomu.

    Džiaugiamės, kad galėjome dalyvauti tokiame prasmingame, smagiame renginyje ir stiprinome savo asmenines kompetencijas.

Autorius:
Ramunė Aksomaitienė

Nuotraukos:
Ramunė Aksomaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas