Stovykla "Mūsų vasara"

  • Paskelbta: 2023-07-10
  • Kategorija: Renginiai

      Birželio pabaigoje 5 – 8 klasių mokiniai Ariogalos gimnazijoje dalyvavo vasaros stovykloje „Mūsų vasara“. Mokiniai, vedini Rimos Draukšienės, Lilijos Masnikės, Danguolės Gailienės ir Renatos Bagdonienės visą savaitę nuotaikingai leido laiką – piešė, žaidė, keliavo, diskutavo.

     Pirmąją dieną mokiniai pradėjo susipažinimu vieni su kitais, žaidė įvairius žaidimus. Vėliau visuomenės sveikatos biuro specialistė Ingrida Grigaitė, stovyklautojams pravedė paskaitą apie pirmąją pagalbą. Po pietų mokiniai sugužėjo į Ariogalos bendruomenės namus „Santara“. Ten mūsų laukė bendruomenės pirmininkė Marytė Kvietkuvienė. Pirmininkė mokiniams papasakojo apie bendruomenės atsiradimą, joje rengiamas veiklas ir organizuojamus renginius. Vaikai, bendruomenės namų kiemelyje sužaidė vikrumą skatinantį žaidimą. Laimėtojai buvo apdovanoti prizais. Tuomet, nieko nelaukdami, visi kibome į darbus ir padarėme Lietuvos trispalvę simbolizuojančias juosteles liepos 6 – osios minėjimui.

      Antrąją dieną išvykome į Jonavą. Ten aplankėme alpakų ūkį („Jonavos alpakos“). Visiems labai patiko pamaitinti, paglostyti alpakas, jas pavedžioti. Edukaciją vedusi gidė, mokiniams papasakojo apie alpakų charakterį, jų priežiūrą, gyvenimo būdą. Pasidarėme daug nuotraukų ir įsigijome suvenyrų. Vėliau, puikiai nusiteikę, iškeliavome į Jonavos rajoną, Barborlaukį. Nuvykome į pirmąjį ir ilgiausią basakojų taką Lietuvoje. Įveikėme net 2 km trasos ruožą, teko eiti per įvairaus dydžio akmenukų plotus, kankorėžius, smėlį, šiaudus, aštrių plastikinių detalių ruožus, purvą. Didžiausias iššūkis buvo pelkės.

     Trečioji diena buvo skirta išvykai į Raseinių kraštą. Vykome į Betygalą, Bernotus, Kaulakius ir Šiluvą. Betygaloje aplankėme Betygalos II piliakalnį (Alkos, Aukos kalnas), Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto paminklą, Bernotuose – Maironio tėviškę, Kaulakiuose – Dubysos regioninio parko lankytojų centrą, Šiluvoje – sakraliąją aikštę, Apsireiškimo koplyčią, Šviesos koplytėlę, Švč. Mergelės Marijos Gimimo baziliką.

     Ketvirtą dieną, iš pat ryto išskubėjome į kavinę „Arką“. Kavinės savininkė Vaida Skamarakienė, stovyklautojams papasakojo apie „Arkos“ atsiradimą, Emilius Lukoševičius papasakojo apie darbą ir iššūkius dirbant kavinėje. „Arkos“ darbuotojos, virėjos parodė ir papasakojo, kaip paruošti tešlą, kaip kepti bandeles, pagaminti įvairius miltinius, bulvinius ir mėsos patiekalus. Galėjome patys pabandyti pagaminti įvairius patiekalus. Vaišinomės arbata ir šviežiai keptomis bandelėmis. Vėliau varžėmės, Birutės Balžekienės ir Dariaus Griciaus paruoštose rungtyse, laimėtojai buvo apdovanoti prizais. Dienos pabaigoje turėjome kūrybines dirbtuves, kurias vedė tautodailininkė Irena Gailienė.

     Paskutiniąją dieną iškeliavome į žygį po Ariogalą. Daugelis pamatė ir sužinojo naujų faktų apie Ariogalos praeitį, iš arčiau susipažino su dabartinės Ariogalos gatvelėmis. Smagiausia dienos dalis buvo lobio ieškojimas. Mokiniai labai greitai surado lobį ir juo pasidžiaugė saulėtą, karštą vasaros dieną.

     Kiekvienos dienos pabaigoje stovyklautojai piešė, rašė, darė savo metraščius apie įsimintiniausią įvykį. Džiugu tai, jog įspūdžių kiekvieną dieną vis daugėjo, o emocijos tik didėjo.

      Mokiniai teigė, jog stovykla buvo labai smagi, įdomi, aktyvi ir nepakartojama.

Autorius:
Ineta Šliužaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas