„Vasarėlė“ Ariogalos gimnazijoje

  • Paskelbta: 2023-06-23
  • Kategorija: Renginiai

     Stovykla prasidėjo visuomenės sveikatos biuro specialistės Virginijos Mažeikienės paskaita.

     Jos metu mokiniai sužinojo, kaip saugiai elgtis vandenyje, gatvėje, mokėsi teikti pirmąją pagalbą ištikus nelaimei.

     Visą savaitę džiugiai nusiteikę mokiniai kartu su vadovėmis Renata Jociene, Dovile Vileikyte - Bautroniene ir Renata Bagdoniene mokėsi naujų dalykų, tyrinėjo, keliavo ir bendravo. Prie šios stovyklos veiklų prisijungė ir daugiau gimnazijos pradinių klasių mokytojų. Mokytoja Laimutė Bytautienė mokė mažuosius stovyklautojus apyrankių pynimo. Vaikai labai entuziastingai ir kūrybingai įsitraukė į procesą. Kiekvienas mokinys pasigamino draugystės apyrankę ir ja pasipuošė ar padovanojo draugui. Mokytoja Daiva Eizintienė vedė dailės užsiėmimą. Naudodami raižymo techniką vaikai kūrė paveikslus. Jų sukurtais paveikslais bus papuoštos gimnazijos erdvės.

     Gyvename technologijų amžiuje, todėl vaikus labai sudomino mokytojos Ritos Krištopaitienės vestas užsiėmimas. Jo metu stovyklautojai kūrė animuotus vasaros atvirukus.

     Viena diena buvo skirta orientacinėms varžyboms - lobio medžioklei „Ariogalai 770“. Mokiniai, suskirstyti į dvi komandas, ieškojo užuominų, kurios buvo paslėptos įvairiose Ariogalos miesto vietose. Taip stovyklautojai ne tik varžėsi, bet ir sprendė užduotis, ieškojo atsakymų, susipažino su Ariogalos miesto istorija ir pagrindiniais objektais.

   Stovyklos metu laukė ir dvi išvykos. Pirmosios pažintinės išvykos metu keliavome panemune,aplankydami Seredžiaus ir Veliuonos piliakalnius, Raudonės ir Panemunės pilis.  Stovyklautojai pagilino savo turėtas istorijos žinias, sužinojo daug naujų istorinių faktų, laiką leido gamtoje. Pakeliui aplankėme alpakų ūkį („Nemuno alpakos“). Vaikams labai patiko maitinti alpakas, jas glostyti. Jie itin domėjosi gyvūnų priežiūra, charakterio ypatumais. Daugelis taip susižavėjo šiais gyvūnais, kad panoro ir patys namuose jas auginti. Kita išvyka ir edukacija laukė Betygaloje, ją vedė Laura Kazlauskė. Šios edukacijos metu vaikai iš molio kūrė paveikslus pagal pasirinktą pasaką. Darbas vyko sklandžiai, vaikai nustebino savo entuziazmu ir fantazija. Betygalos bendruomenės pirmininkė Gema Račienė po užsiėmimo pakvietė pasivaišinti bendruomenės namuose gamintais patiekalais, aplankyti bendruomenės sveikatingumo taką.

     Penkios stovyklos dienos prabėgo nejučia. Apibendrindami savo įspūdžius vaikai teigė, jog šių metų stovykla buvo labai įdomi, aktyvi ir jau su nekantrumu laukia kitų metų ir kitos stovyklos.

     Stovyklos „Vasarėlė“ organizatorės

Autorius:
Dovilė Bautronienė

Nuotraukos:
Dovilė Bautronienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas