Projektas ,,Ariogalos gimnazija – sveikatą stiprinanti mokykla”

  • Paskelbta: 2023-06-14
  • Kategorija: Renginiai

      Sveikatą stiprinanti mokykla – mokykla, kurioje pasitelkiant mokyklos bendruomenę ir socialinius partnerius ugdomi mokinių sveikos gyvensenos įgūdžiai, kuriama mokyklos bendruomenės sveikatai palanki fizinė ir psichosocialinė aplinka ir kuri įtraukta į nacionalinį sveikatą stiprinančių mokyklų tinklą.

      Ariogalos gimnazijoje 2023 metų kovo – birželio mėnesiais surengta daug renginių, edukacinių veiklų. Paskaitas ir edukacinius užsiėmimus vedė Lietuvos sveikuolių sąjungos lektoriai Sigita Labutienė ir Simonas Dailidė. Paskaitą apie sveikatą skaitė Vaiva Rimkienė, Raseinių visuomenės sveikatos biuro psichologė. Ariogalos gimnazijos socialinė pedagogė Rima Draukšienė surengė viktorinas 8 kl. ir I-II gimnazijos klasėse ,,Ką mes žinome?“ (alkoholis, rūkymas, psichotropinės medžiagos). Nugalėtojai apdovanoti įvairiais prizais.

      Surengtas renginių ciklas ,,Sveikata be vaistų“ su NŠ sveikos gyvensenos klubo ,,Sveikuolis“ nariais. Biologijos mokytoja Jūratė Klimienė parengė ir vykdė projektą pagal daktarės Eugenijos Šimkūnaitės rašytinį palikimą, organizavo darbą Ariogalos gimnazijoje bei apylinkėse. Projekto metu 5, 6, 7 klasių mokiniai susipažino su vaistingaisiais augalais, jų reikšme žmogaus organizmui, atliko praktines veiklas, taikant inovatyvius metodus, pasitelkiant turimus resursus. Surengti du bendri sveikatingumo renginiai kartu su Kauno rajono Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos mokiniais. Sveikatos priežiūros specialistė vykdė užsiėmimus su mokiniais sveikos mitybos, infekcinių ligų prevencijos, sveikatos saugojimo srityse.

      Projekto veiklos bus tęsiamos ir rudenį. Akivaizdu, kad rūpindamiesi savo sveikata, mes galėtume išvengti daugybės rūpesčių ir gyventi sveikiau. Juk ne veltui sakoma, jog žmogų sendina, susargdina ne metai, o neatsakingas požiūris į savo sveikatą. Svarbu džiaugtis gera savijauta, energija, dalintis gyvenimo džiaugsmu su kitais, pasirūpinti žmonėmis, su kuriais bendraujame.

Nuotraukos:
Vilma Šegždienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas