Tik laisvi užaugam dideli

  • Paskelbta: 2023-03-16
  • Kategorija: Renginiai

    Ariogalos gimnazijos bendruomenė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną paminėjo prisimindama laisvės, kaip gyvenimo mokytojos, istoriją, dainuodama šiuolaikines lietuviškas dainas, kurios jau trisdešimt trejus metus kviečia žmones laisvai mąstyti, šokome tautinius ir gatvės šokius, akcentuodami, kad kiekvienas šokis, keliaudamas per pasaulį, kiekvienoje tautoje įgijo savitų bruožų, kiekviena tauta šokį prisitaikė prie savo šokimo manieros, tradicijų. Šiandien šokių populiarumas auga visame pasaulyje, Lietuva čia ne nėra išimtis. Ariogalos gimnazistai taip pat puoselėja gražias šokių tradicijas. Klausydami mokinių kuriamos ir atliekamos muzikos, visada prisimename savo Tėvynę – ją turime vieną, kaip ir motiną. Kaip ir mama, tėvynė kartais būna pavargusi, suirzusi, pyktelėjusi, bet, nepaisydami to, mes ją mylime. 1990 m. Kovo 11-osios Aktas dėl nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimo paskatino laisvos, atviros, autentiškos kultūros raidą.

    Gimnazijos mokinių iniciatyvas visuomet palaiko, jas skatina ir visų švenčių proga mokinius sveikina gimnazijos direktorius Arvydas Stankus.

    Kovo 10 dieną minima tarptautinė socialinio emocinio ugdymo diena. Socialinis emocinis ugdymas  padeda mums visiems kurti geresnes bendruomenes ir pasaulį. Kartu mažais žingsneliais galime nueiti labai toli! Renginio vedėjas kvietė visų klasių atstovus perskaityti valandėlės „Būkime geranoriški ir nuoširdūs vieni kitiems!“ metu parašytus linkėjimus Lietuvai ir Ukrainai. Mokiniai savo linkėjimais kvietė mylėti savo Tėvynę, o plazdanti trispalvė tegu suburia mus visus bendram darbui vardan šviesesnės ateities. Nesvarbu, kokiame pasaulio kampelyje begyventume – esame viena tauta. Mus jungia tie patys džiaugsmai ir rūpesčiai. Nepaliaukime ir toliau siekti savo tikslų, pasitikėti vieni kitais, nes kartu mes stipresni! Būkime verti šios laisvės, kurios simboliu tapo Kovo 11-oji. Būdami laisvi, linkime laisvės ir Ukrainos tautai, nes Jūsų laisvė – mūsų laisvė!

Nuotraukos:
Aldona Norkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas