Olimpinis mėnuo 2022

  • Paskelbta: 2022-11-10
  • Kategorija: Renginiai

Ariogalos gimnazijos pradinių klasių mokiniai spalio 3 – 30 dienomis dalyvavo projekte ,,Olimpinis mėnuo 2022“, kurio tikslas – skatinti fizinį aktyvumą, puoselėti olimpines vertybes, nagrinėti kiekvienai asmenybei aktualias temas. Įvairiausių užduočių ir judesio pagalba buvo skatinamas naujų įpročių ugdymas, kai žaidžiant bei šnekučiuojantis apie sveiką mitybą, emocinį intelektą, bendradarbiavimą mažieji įgauna naujų patirčių ir žinių. Siekiant ugdyti sveikus įpročius, buvo siekiama įtraukti visus mažųjų aplinkoje esančius suaugusiuosius. Todėl projektas buvo skirtas tiek pradinių klasių moksleiviams, tiek ir jų ugdytojams – mokytojams ir tėveliams.

Projekte aktyviai dalyvavo pradinių klasių mokytojos, transliuodamos aktualią informaciją ir rengdamos aktyvias ugdomąsias veiklas apie sveiką ir subalansuotą mitybą, vaikų gebėjimą bendradarbiauti, suderinti savo ir kitų asmenų poreikius, užmegzti draugystes, vaiko pasitikėjimą savimi. Projekto metu buvo aiškinamasi, kaip svarbu yra ir emocinė sveikata, kad reikia mokyti vaikus priimti savo išgyvenamas neigiamas emocijas ir jas išreikšti sveikais ir socialiai priimtinais būdais, o kai kada, esant poreikiui, galima ir reikia kreiptis pagalbos į aplinkinius ar į specialistus.

Visą mėnesį mokiniai aktyviai judėdami, žaisdami, atlikdami įvairias užduotis, sveikai maitindamiesi, draugiškai bendraudami sėkmingai užbaigė šį projektą. O tai, ką sužinojo ir išmoko, toliau ateityje panaudos ugdydami sveikos gyvensenos įpročius.

Nuotraukos:
Rita Krištopaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas