8 a klasės edukacinė išvyka į Anykščių kraštą

  • Paskelbta: 2024-06-13
  • Kategorija: Išvykos

Birželio 4 d. saulėtas rytas, aštuntokų nuotaika puiki, klegesys prie gimnazijos autobuso, 8.00 val. išvykstame į Anykščių kraštą. Šią kryptį pasirinko patys mokiniai. Tikslas-pamatyti Aukštaitijos kraštovaizdžius, kultūros paveldo objektus, išbandyti orientavimosi įgūdžius bei kantrybę Labirintų parke.

Po dviejų valandų kelio atvykome į Anykščių šilelį. Pasimatavę prie įspūdingo Puntuko akmens, laiptais pakilome į Lajų taką. Įveikę 300 m., užlipome į apžvalgos bokštą, kurio aukštis – 34 m.. Čia apžvelgėme apdainuotąjį Anykščių šilelį, grožėjomės Šventosios upės vingiais, tolumoje matėme aukščiausios Lietuvoje Šv. Mato bažnyčios bokštus.

Nuvykome ir į Anykščių geležinkelio stotį, statytą 1901m.. Apsilankymą stotyje galima pavadinti ekskursija į praėjusį šimtmetį...Iki mūsų dienų išliko beveik nepakitęs visas stoties kompleksas. Kartu su gide turėjome galimybę važiuoti Siauruko geležinkeliu iš Anykščių geležinkelio stoties per Šventosios upės tiltą. Važiuodami išgirdome daug įdomių istorijų. Šis maršrutas skirtas patirti važiavimą unikaliu ir vieninteliu Lietuvoje – Siauruku, įrašytu į kultūros paveldo objektų sąrašą.

Labai daug įspūdžių patyrėme Labirintų parke, tai unikalus ir vienintelis tokio tipo pramogų parkas ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Čia galėjome išbandyti skirtingo dydžio ir sudėtingumo labirintus, įvairius atrakcionus, paplaukioti vandens valtelėmis, apsilankyti apverstuose namuose, šaudykloje, siaubo name ir kt.

Pilni gerų emocijų ir naujų patirčių grįžome su dainomis. Norime padėkoti kartu vykusiems tėveliams, vairuotojui Daliui už punktualumą, pakantumą ir gerą nuotaiką.

Nuotraukos:
Rožė Teišerskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas