Smagi kelionė į Kėdainius

  • Paskelbta: 2024-05-22
  • Kategorija: Išvykos

Jungtinė antrokų ir trečiokų komanda kartu su mokytojomis Laima ir Ligita gegužės 17 d. apsilankė Kėdainiuose. Anksti atvykus dar buvo laiko pasigrožėti miesto senamiesčiu, jo architektūra, pasivaikščioti tiltu per Nevėžį bei jo pakrante, pasėdėti prieplaukoje prie seno medinio laivelio. O laikui atėjus visi patraukė į Kėdainių krašto muziejaus Tradicinių amatų centrą Arnetų name.

Jame mokiniai turėjo daug veiklos: kas pynė juostas, kas vyteles, buvo ir vilną veliančių ir molį lipdančių bei medžio drožyba užsiimančių. Mokytojos stebėjosi, jog vaikai buvo tokie susikaupę darbeliams – labiau nei pamokų metu!  Visiems puikiai pavyko pasigaminti žuvytes iš vytelių, katinukus iš vilnos, paveikslėlius ant medinės lentelės, draugystės apyrankę bei molio lipdinį. Visus rankdarbius mokiniai parsivežė prisiminimui.

Kėdainiuose mokiniai aplankė 5 skirtingas parodas. Arnetų namuose vaikai pasidžiaugė respublikos šiaudų rišėjų sodais ir Arnetų namų amatininkų dirbiniais. Daukšos bibliotekoje aplankė fotografijos parodą, kur gidė papasakojo, kad vienai ekspozicijos nuotraukai parengti ukrainiečių fotografui teko padaryti šimtus kadrų. Vaikai stebėjosi gražia ir tvarkinga dailyraščio paroda, kur pamatė plunksna rašytus kaligrafiškus raštus. Spalvingiausia paroda buvo aliejinės tapybos paroda, kurios spalvos ir formos džiugino smalsuolių akeles.

Po tokių veiklų, žinoma, visi  praalko, tad nuskubėjo į senamiestyje įsikūrusią moderniomis technologijomis aprūpintą kavinę. Mokiniai buvo priimti karališkoje salėje prie didžiulio stalo, operatyviai aptarnauti. O mokytojas aptarnavo robotas, pritraukęs visų dėmesį. Pasistiprinę mokiniai galėjo panagrinėti ir išbandyti, kaip tas robotas veikia.

Laikas tiesiog bėgte prabėgo. Planuose dar buvo numatyta aktyvi veikla prie Angirių tvenkinio, tad jau reikėjo pasiskubinti.

Atvykę į numatytą vietą prie užtvankos, mokiniai griebė kamuolius ir žaidė: kas tinklinį, kas kvadratą ar futbolą. Dalis vaikų ilsėjosi ant patiestų pledų ir iškylavo.

Mokiniai grįžo kupini įspūdžių, geros nuotaikos ir vis kartojo, jog ši kelionė – pati geriausia diena.

Nuotraukos:
Ligita Tarosienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas