Stovykla "Vasaros spalvos"

  • Paskelbta: 2024-07-11
  • Kategorija: Renginiai

Liepos pirmąją savaitę gimnazijoje vyko vasaros stovykla, kurioje dalyvavo 5-8 klasių mokiniai. Stovyklai pavadinimas „Vasaros spalvos“ buvo suteiktas ne šiaip sau - kiekvienai dienai buvo priskirta tam tikra spalva. Vaikų laukė įvairios veiklos, kuriose jie gavo progą sužinoti, pamatyti kažką naujo, atrasti savyje užslėptas „spalvas“ bei gerai praleisti laiką.

Pirmadienį, kaip ir įprasta, praleidome gimnazijoje. Dienos spalva buvo žalia. Stovyklos pradžioje socialinė pedagogė Rasa Serapinienė mokinius supažindino su stovyklos veikla, taisyklėmis kelionių metu. Socialinės pedagogės Rimos Draukšienės paprašyti mokiniai pasakojo apie save, tuo pačiu ir susipažino su kitais stovyklos dalyviais. Vėliau sveikatos specialistė Virginija Mažeikienė pravedė užsiėmimą apie pirmąją pagalbą. Kai kurie mokiniai patys atliko dirbtinį kvėpavimą, pagalbos būdus užspringus. Po pietų, visiems susirinkus skaitykloje, psichologė Lilija Masnikė papasakojo apie spalvas, jų reikšmę, žmogaus ryšį su spalvomis. Bibliotekininkė Raimundė Višinskienė, mokiniams susiskirsčius grupėmis, pateikė įvairias užduotis, kurias nebuvo lengva įveikti. Pabaigoje buvome apdovanoti prizais.

Antradienį laukė ilga kelionė į Klaipėdą. Kadangi išvyka buvo susijusi su jūra, spalva taip pat buvo atitinkamai parinkta, t. y., mėlyna. Pirmiausia vykome į laikrodžių muziejų. Muziejuje sužinojome įvairių faktų apie laikrodžius, jų veikimą. Po įdomaus apsilankymo laikrodžių muziejuje vykome į Drevernoje esančią Jono Gižo etnografinę sodybą. Mokiniai mokėsi rišti mazgus. Vėliau gidė aprodė sodyboje esančius eksponatus, šiek tiek papasakojo apie sodybos istoriją ir J. Gižo gyvenimą. Po to vykome prie laivo, kuriuo turėjome plaukti, tačiau mus nuvylė niūrus oras. Grįžome gana vėlai, tačiau kupini gerų įspūdžių.

Trečiadienį dominavo oranžinė spalva. Apsilankėme Raseinių technologijos ir verslo mokykloje. Mokyklos darbuotojai praplėtė mūsų žinias apie mokyklą, mokomas profesijas. Taip pat įgyjome praktikos stalo serviravimo ir vairavimo srityse. Paviešėjome ir Raseinių krašto istorijos muziejuje. Klausėmės gidės pasakojimų apie Raseinių kraštą tam tikrais laikmečiais, apžiūrinėjome eksponatus.

Ketvirtadienis tarsi alyvos žydėjo violetine spalva. Gana anksti pajudėjome Vilniaus link. Po poros valandų su prijuostėmis ir kepurėlėmis jau stovėjome šokolado fabrike "AJ šokoladas". Mokiniai degustavo įvairių rūšių šokoladą, už teisingai atsakytus klausimus gavo saldžių dovanų, gamino šokoladu aplietus sausainius. Pasigardžiavę saldumynais važiavome į Kernavę. Apsilankėme Kernavės valstybiniame kultūriniame rezervate, apžiūrėjome Kernavės Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčią, sužinojome nemažai apie Kernavės miestelio istoriją Kernavės archeologinės vietovės muziejuje, vaikščiojome Kernavės piliakalniais. Mokiniai tvirtino, kad ši diena buvo pati geriausia.

Penktadienis mirgėjo įvairiomis spalvomis. Vadovaujami Neringos Yetkin bei Akvilės Sabonaitytės gaminome mandalas iš antrinių žaliavų, kurios pateks į parodą gimnazijoje rugsėjo mėn. Po kruopštaus darbo mokiniai pristatė savo kūrinius, dalinosi stovyklos įspūdžiais. Pabaigoje kiekvienas gavo ledų porciją kaip stovyklos baigimo dovaną. Stovykla baigėsi ir teko atsisveikinti.

Stovyklos dalyviai buvo patenkinti veiklomis, kai kurie teigė, kad šiemet stovykloje buvo smagiau nei pernai. Dauguma mokinių norėtų dalyvauti ir kitais metais ir net apsvarstė būsimos stovyklos programą.

Autorius:
Justė Kazlauskaitė

Nuotraukos:
Rima Draukšienė, Rasa Serapinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas