Edukacija pradinukams

  • Paskelbta: 2024-05-20
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 16 d. Ariogalos gimnazijos mažuosius mokinukus džiugino paslaptinga, apskrita kaip žemė 360° kampų  erdvė, sužadinanti, sukurianti įspūdingus jausmus ir netikėtą iliuziją – sferinis kinas. Ši edukacija turi mobiliuosius planetariumus, atvyksta į ugdymo įstaigą ir demonstruoja kultūrinės edukacijos kino filmus 360° kampų formatu.

Tad ir gimnazijos pradinukai pasinėrė  į virtualią tikrovę, skriejo į nesibaigiančias kosmoso platybes, tyrinėjo žmogaus anatomiją, nėrė į vandenyno gelmes ir plaukiojo su rykliais, aplankė įvairias žymias  vietas, susipažino su kultūros paveldu, kitu kampu išvydo pasaulio stebuklus, patyrė daug nuotykių, o svarbiausia – pasijuto tikrais įvykių dalyviais!

Sferinio kino seansas – tai netradicinė pamoka, kurios metu vaikai susipažįsta su kitomis pasaulio šalimis, regionais, žemynais, planetomis, pasaulio stebuklais, vandens ir žemės gyventojais, inovatyviais atradimais, kosmoso ir kitais reiškiniais, o filmų turinys paremtas svarbiomis vertybėmis: kultūros paveldo puoselėjimo svarba, aplinkosaugos saugojimo būtinybe, savitarpio supratimu ir pagalba kitiems, pasiaukojimu, pasaulio žmonių kultūros įvairove ir kitokių žmonių priėmimu, meile gyvūnams, pagarba sau ir kitiems.

Siūlomas didžiausią sferinių kino programų spektras įvairiomis temomis plečia kultūrinį pažinimo akiratį, žadina vaikų pastabumą, jautrumą, motyvaciją, didina mokymosi malonumą ir teikia pasaulio pažinimo džiaugsmą.

 

Nuotraukos:
Ligita Tarosienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas