Pasaulinė Žemės diena

  • Paskelbė : Dalė Ūselienė
  • Paskelbta: 2024-04-02
  • Kategorija: Renginiai

      Kasmet kovo 20 d. minima Pasaulinė Žemės diena, astronominis pavasaris. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. Tai diena, kai diskutuojama aplinkosauginėmis temomis ir raginama priimti palankius aplinkai sprendimus. Tai diena, kai kalbama apie mūsų planetai iškilusius pavojus, darnaus vystymosi būtinybę ir svarbą.

       Kovo 20 d. IV a g klasės mokinys Tautvydas Tiškus pakėlė Žemės vėliavą. Biologijos mokytoja J. Klimienė visus susirinkusius sveikino Pasaulinės Žemės dienos proga ir linkėjo konkrečiais darbais prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo. Visą savaitę gamtos mokslų, dailės ir geografijos mokytojai organizavo veiklas, skirtas Pasaulinei Žemės dienai. Kovo 19 d. menų salėje 8-II a b g klasių mokiniams vyko protmūšiai, IV a b g  grupei vyko fizikos projektas „Branduolinė energetika“. Kovo 20–21 d. 8 a, II b g, III a b g grupės mokiniams vyko KTU nuotolinės paskaitos „Klimato kaita. Kaip gyvensime toliau?“, „Radiacinė tarša: reali ar įsivaizduojama?“, „Viena didžiausią CO2 emisiją išskirianti pramonės šaka-rišamųjų medžiagų gamyba, kaip ją sumažinti?“, „Dirvožemis ir trąšos. Būti madingu ar atsakingu?“. Kovo 22 d. 6 b, 8 a, II a g klasių mokiniams menų salėje vyko pranešimų gamtos tema valanda. Pranešimus skaitė Osvaldas Stumbra ir Ugnė Tamošaitytė II b g klasė, Neringa Tamkevičiūtė IV b g klasė. 5 b, 5 c klasių mokiniams vyko susitikimas su Dubysos regioninio parko vyr. ekologu Vaidu Greičiumi. Dailės mokytoja pristatė mokinių piešinių parodą, vyko gamtos mokslų žaliosios pamokos.

       Mokiniai rašė Pasižadėjimą Žemei. Štai kelios mokinių mintys: „Reikia branginti mūsų Žemę, nes ją turime tik Vieną“ Justinas 8 a;  „Žemė ji yra mana, saugosiu ją visada, jei pagalbos jai reikės, duosime jai jos iš širdies“ Milena, Rugilė 6 b; „Žemė mūsų brangiausias turtas. Tad saugokime ją ir mylėkime“ Emilija, Adriana II a g; „Mes pasižadame pakelti numestą šiukšlę. Tai gal yra ir nedaug, bet jei darysime tai visi, mes labai padėsime išsaugoti Žemę“ Ieva, Dovilė 8 a; „Pasižadu daugiau rūšiuoti, nepirkti nereikalingų drabužių, naudoti mažiau plastiko, įtikinti tėvus mažiau važinėti mašina, o daugiau vaikščioti ir važiuoti dviračiu“ Dina 8 a;

       Šios veiklos buvo įdomios ir naudingos, nes kiekvienas mokinys gavo patirtį, kaip prisidėti prie Žemės išsaugojimo ir švarios aplinkos kūrimo.

       Gamtos mokslų, dailės ir geografijos mokytojai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas