,,Maironio sodas“

  • Paskelbta: 2022-11-13
  • Kategorija: Renginiai

    Jau nuo  lapkričio 11-osios ryto gimnazijos Menų salėje kvepėjo obuoliais, skambėjo muzika, bruzdėjo mokiniai, nes buvo ruošiamasi minėti didžio mūsų krašto poeto Maironio160-ąjį gimtadienį. Renginį organizavo Jaunųjų maironiečių komanda, padedant lietuvių kalbos, muzikos, dailės mokytojoms.

    ,,Maironis – poetas, kunigas, profesorius, rektorius ir, pasirodo, puikus sodininkas. Todėl šiandien mes čia, Maironio sode“, - tokiais žodžiais renginį pradėjo vedėjas Augustas Povilauskas. Vedėja Urtė Juciūtė papasakojo, kaip poetas augalais žavėjosi dar gyvendamas tėviškėje. Sužinojome, kad įsigijęs namus Kaune, užveisė 30 arų sodą, kad pats jį prižiūrėjo, jog nuo ankstyvo pavasario Maironio sode augo ir žydėjo gėlės: snieguolės, karolinės gegutės, baltieji ir geltonieji narcizai, konvalijos, žemčiūgai, rūtos. Žydėjo ir akacijos, rožės, lelijos, bijūnai, tulpės, jurginai, jazminai, alyvos. Vedėjų kalbas keitė dainos: ,,Sodas“, ,,Mėnulis tikras tėvas jo“, ,,Paukštelis“, ,,Už Raseinių ant Dubysos“, ,,Melodija“, ,,Svarbiausi žodžiai“. Jas atliko ansambliai ir solistė Evelina Dubauskaitė. Išraiškingai skambėjo ir meninis žodis. Maironio eilėraščius ,,Neužmirštuolė gėlė“, ,,Kur bėga Šešupė“, ,Mergaitė“, ,,Augo putinas“ ir ,,Mylėk, lietuvi, tą brangią žemę...“ skaitė penktokai Evaldas Meškauskas  ir Vesta Gailiūtė, šeštokė Ugnė Morkutė, vienuoliktokė Evelina Visockytė ir dešimtokė Viktorija Viršilaitė.

    Kartu buvo paminėtas ir gimnazijos Jaunųjų maironiečių veiklos dešimtmetis. Maironiečių vadovė Zita Andrijaitienė įteikė padėkas ir obuolius-prizus aktyviausiems mokiniams, be kurių nepraėjo nei vienas renginys, padėkojo talkinusioms kolegėms. Nuoširdų sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorius Arvydas Stankus, pasidžiaugdamas mokinių talentais, maironiečių veikla, kad nepamirštama paminėti žymių tautos žmonių jubiliejinių sukakčių. Gera, kad mūsų jaunoji karta išlaiko tradicijas, domisi istorija, dalyvauja kultūriniame gyvenime.

    ,,Mylėkime, puoselėkime savo kraštą, jo gamtą, sodinkime gėles ir medžius, branginkime ir gerbkime vienas kitą ir mūsų gimtoji žemė atsidėkos gražiausiais žiedais“, - paskatino vedėjai Urtė ir Augustas baigdami renginį.

Nuotraukos:
Zita Andrijaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas