STEAM projektas ,,Pojūčių ekspedicija"

     Gražią gegužės 18-osios dieną su keturiais  3 a ir  4 b kl. Ariogalos gimnazijos mokiniais aplankėme Raseinių Šaltinio progimnaziją. Ten kartu su kitomis komandomis iš Raseinių rajono mokyklų dalyvavome pradinių klasių skirtingų gebėjimų mokiniams skirtame STEAM projekte „Pojūčių ekspedicija“.

     Mokiniai energingai ir noriai įsitraukė į siūlomas veiklas. Remdamiesi savo lytėjimo, uoslės, skonio, regos ir klausos pojūčiais bei išmaniosiomis technologijomis, vaikai atliko įvairias užduotis. Kartu su porininku piešė savo geriausio draugo portretą, uosdami stengėsi atskirti kvapus ir sudarė savo mėgstamiausių kvapų paletę, nematydami ragavo įvairių skonių produktus, stengėsi juos atspėti, ieškojo skirtumų paveikslėliuose, piešė piešinius, kuriuos pamatyti galima tik su ypatingu prožektoriumi, bandė teisingai susieti girdimą garsą su jį skleidžiančiu objektu.

     Baigę kelionę per įvairius pojūčius sužadinusias veiklas, kiekvienas mokinys susikūrė individualią savo pojūčių knygą, kuri gali padėti nurimti per daug įsiaudrinus ar kaip tik pasijusti energingesniam, kai energijos pritrūksta. Mokiniai  gavo organizatorių padėkas už dalyvavimą projekte.

  Dėkojame organizatoriams už puikią „ekspediciją“ ir tikimės ateityje vėl turėti galimybę pasimaudyti kamuoliukų baseine.

 

 

Nuotraukos:
Renata Bagdonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas