STEAM savaitė Barselonoje

Raseinių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyrius kartu su Prezidento Jono Žemaičio gimnazija, Ariogalos gimnazija, Raseinių Šaltinio progimnazija ir Girkalnio pagrindine mokykla vykdo programos Erasmus+ 1 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo mobilumo projektą Nr. 2020-1-LT01-KA101-077644 „Patyriminis ugdymas. Augdamas Atsakingai Auginu“. 2022 m. gegužės 15-22 d. du mokytojai iš Raseinių Šaltinio progimnazijos ir Raseinių r. Ariogalos gimnazijos dalyvavo EUROPASS Teacher Academy organizuojamuose kursuose „From STEM to STEAM Education: A New Learning Approach“ Ispanijoje.

Kursai vyko Katalonijos sostinėje – Barselonoje. Juos vedė Jose Antonio (Tony) Torralba ir Daniel Schmidt. Mokymai buvo puiki proga susidraugauti su kursuose dalyvaujančiais mokytojais iš didžiausios Italijos salos – Sicilijos bei Vengrijos sostinės Budapešto, pasidalinti ne tik gerąja patirtimi, bet ir padiskutuoti su kokiais iššūkiais susiduria mokytojai įvairiose šalyse.

 

Mokymuose buvo nagrinėjama STEM ir STEAM ugdymo samprata ir svarba, komandinio darbo ypatumai, STEAM integracijos lygiai, ugdymo metodai, IKT įrankių panaudojimas. Iš kompetentingų lektorių sužinojome, jog pažangiausios šalys, atsižvelgdamos į šių laikų iššūkius,  STEM sąvoką keičia STEAM koncepcija. STEM ir STEAM švietimas skatina gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos ir menų integraciją.

Erasmus+ projektai ne tik mokymasis, kitos šalies istorijos ir tradicijų pažinimas, bet ir prielaidos atrasti naujas profesines galimybes, susipažinti su kolegomis iš kitų Europos valstybių bei pažinti šalį, į kurią keliauji.

Savaitė Barselonoje padovanojo neišdildomos patirties ir nepakartojamų įspūdžių klaidžiojant daugiakultūrinio miesto gatvėmis, aplankant pačius žinomiausius kultūros, meno, gamtos objektus bei bendraujant su vietiniais žmonėmis. Be užsienio kalbos ir bendravimo kitatautėje aplinkoje gebėjimų, mokymų dalyviai pagerino asmenines, bendrakultūrines ir profesines kompetencijas, patyriminio ugdymo patirtis, pasisėmė naujų idėjų, geros patirties STEAM veiklų įgyvendinimui.

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas