Jaunųjų šaulių taktinės pratybos

Birželio 14 -15 dienomis vyko rajono mokyklų jaunųjų šaulių taktinės pratybos. Pratybose dalyvavo šauliai iš Ariogalos, Girkalnio, Betygalos, Raseinių, Šiluvos, Nemakščių mokyklų. Visų būrelių šauliai atvyko į Viduklę, iš kur ir buvo pradėtos pratybos. Kiekvienam būreliui nusistačius koordinates, pratybų metu reikėjo surasti pažymėtus orientyrus ir saugiai atžygiuoti į tolimesnių pratybų vietą prie Molavėnų piliakalnio. Atvykę į paskirtą vietą, šauliai įsirengė stovyklavietę. Po stovyklavietės įkūrimo šauliams vyko teoriniai užsiėmimai. Po užsiėmimų laukė skani, ant laužo virta kareiviška košė. Po vakarienės vyko vakaronė prie laužo.

Kitą dieną, po pusryčių, jauniesiems šauliams toliau vyko praktinės pratybos. Šauliai, pasiskirstę į būrius ir susipažinę su saugaus šaudymo taisyklėmis ,virvės mazgų tvirtinimo būdais, dalyvavo šaudymo, kėlimosi per upę su virvėmis, sukarintos estafetės užsiėmimuose.

Visų taktinių pratybų metu jaunieji šauliai tobulino orientavimosi, naudojimosi ryšio perdavimo priemonėmis, topografinius įgūdžius.

Nuotraukos:
Ričardas Višinskas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas