,,Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu...“

  • Paskelbta: 2024-02-25
  • Kategorija: Renginiai

        H. Radausko eilėraščio eilutė tapo tradicinės Vilniaus knygų mugės, kuri šiemet vyko jau 24 kartą, šūkiu. Iš tiesų pasaulis tapo nerimastingas, keliantis abejonių, tad viltys krypsta į kūrybą, tikintis, kad ji mus išgelbės. Ariogalos bendruomenė vyko į šį renginį devintą kartą. Kaip visada mūsų jau laukė knygų jūra, susitikimai su lietuvių ir užsienio rašytojais, aktualios diskusijos, koncertai.

     Ši mugė didžiausia Baltijos šalyse, vienas ryškiausių kultūros įvykių Lietuvoje. Skaitytojai turi progą įsigyti naujausius lietuvių ir užsienio rašytojų kūrinius pirmi. Sena mugės tradicija apsilankius renginiuose gauti rašytojos ar rašytojo autografą. Kaip ir kasmet, buvo rengiami DISKUSIJŲ KLUBO pokalbiai aktualiomis temomis: dirbtinio intelekto ir jo kuriamo pasaulio, meno ir propagandos, nepamirštant vis dar vykstančio karo Ukrainoje. Mūsų mokinius Jaunųjų skaitytojų salėje džiugino naujų knygų gausa leidyklų stenduose ir įvairios kūrybinės veiklos bei scenoje vykę renginiai. Salėje veikė Lietuvos bibliotekininkų kuriama atvira BIBLIOTEKŲ ERDVĖ, vaikų knygų kūrėjai kvietė į dirbtuves KŪRYBOS ERDVĖJE BE FORMULIŲ. JAUNIMO TAŠKE buvo galima dalyvauti diskusijose apie labiausiai rūpinčius dalykus. Kaip ir kiekvienais metais laukė unikalia programa ir turiniu stebinanti erdvė, organizuojama asociacijos AGATA ir suburianti daugumą Lietuvos muzikantų po vienu stogu. Tai – didžiausia Lietuvos muzikinės produkcijos mugė su dešimtimis koncertų, pokalbių ir susitikimų.

      Visi buvome laimingi, praleidę penkias valandas tokioje puikioje erdvėje. Paprašiau kelionės draugų pasidalinti savo mintimis, kokius jausmus jie patyrė apsilankę šiame renginyje.

     ,,Vykau į mugę antrą kartą. Tikėjausi nusipirkti knygų, pasiklausyti koncertų, tačiau atradau ir naujų draugų, bendraminčių, todėl džiaugiuosi, kad ten pabuvau!” (Aira K.)

      ,,Į knygų mugę vykau gal penktą ar šeštą kartą, bet visada jos laukiu su tuo pačiu nekantrumu. Tai vieta, kur susirenka knygų mylėtojai, ir jie įrodo, jog knygos niekada neišeis iš mados. Džiaugiuosi kiekvienu apsilankymu, kuris tapo tradicija.“ (Paulina K.)

      ,,Man mugė paliko labai gerą įspūdį. Buvo tokia didelė įvairovė knygų, neabejoju, kad visi žmonės rado ką nors įdomaus.“ (Povilas K.)

      ,,Man knygų mugė visada atveria galimybę susitikti su bičiuliais, atrasti ką nors nauja ir linksmai bei naudingai praleisti laiką.“ (Viktorija V.)

      ,,Labai  patiko knygų įvairovė, žmonių gausybė. Džiugu, kad žmonės domisi literatūra, ,,protingėja“ (Ieva K.)

      ,,Buvo nuostabi patirtis, nes mugėje buvau pirmą kartą. Paliko didelį įspūdį.“ (Urtė J.)

     ,,Nuostabu, be galo įdomu, labai patiko. Tai buvo galimybė pabūti vietoje, kur tiek knygų, daug muzikos. Būtinai ten sugrįšiu ir kitais metais.“ (Melita P.)

     ,,Didelis gerų knygų pasirinkimas, puiki vieta. Malonūs knygų pardavėjai. Daug garsių atlikėjų, su kuriais buvo galima pabendrauti.“ (Ugnė R. )

    ,,Sudalyvavome mugėje - tai buvo nuostabi patirtis man ir mano mamai. Visuomet smagu matyti skaitančius, rašančius žmones, kurie kuria Lietuvos ateitį, bei žinoti, jog esu viena iš jų. Kokia laimė sutikti rašytoją, kurį svajojai pamatyti. Apsilankėme įvairiose konferencijose, domėjomės naujais leidiniais.“ (Ugnė T.)

    ,,Apsilankymas knygų mugėje leido man pasisemti įkvėpimo ne tik darbui, bet ir gyvenimui. Visada norėsime čia grįžti.“ (Ugnės mama Inesa)

    Puikūs dalyvių pastebėjimai, vadinasi, planuosime važiuoti ir kitais metais. Juk taip gera liesti dar dažais kvepiančias knygas, matyti tiek daug jaunų žmonių, kurie diskutuoja, renkasi leidinius, perka. Mes tikime, kad knyga pakeis pasaulį, kad ji visada išliks, kad kultūra Lietuvoje bus gyva. Visi nuoširdžiai dėkojame gimnazijos direktoriui už galimybę kasmet nuvykti į tokį puikų renginį.

Autorius:
Zita Andrijaitienė

Nuotraukos:
Zita Andrijaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas